Висновки вчених свідчать про те, що додавання у раціон конкретної групи продуктів, зокрема цільнозернових, перешкоджає виникнення діабету.
Дослідження показують, що збільшення вживання фруктів і овочів до 10 порцій в день підвищує настрій та емоційне благополуччя людини. Ці почуття можна порівняти з радістю від знайденої нової роботи. Це показало дослідження 50000 чоловік, проведене Університетом Лідса.
При діабеті 2 типу, який є одним з найпоширеніших захворювань у світі, ризик підвищення рівня цукру в крові можна знизити, включивши в свій раціон деякі напої.
Згідно з новим дослідженням, замість прийому знеболюючих засобів, краще використовувати більш корисний, але не менш ефективний спосіб боротьби з болем. Мова йде про когнітивно-поведінкову терапію і практику усвідомленості, що включає йогу.
Пацієнтам, які страждають від діабету 2 типу, рекомендується харчуватися якомога здоровішими продуктами, стежити за тим, щоб на їх столі завжди було багато фруктів і овочів.
В арсеналі засобів для зниження високого рівня кров'яного тиску знаходиться багато таких, які можна знайти на будь-якій кухні. В рамках одного з досліджень було продемонстровано, як може допомогти, наприклад, кардамон і три простих продукти – насіння лободи (квіноа), листова капуста кале і зелені боби.
Про те, що добре збалансована і поживна дієта може дати організму всі необхідні речовини для функціонування організму, свідчить індійський типовий стиль харчування.
Всесвітній Фонд досліджень провів серію вивчень світових даних з приводу раку, в ході якого була відібрана інформація про харчування і здоров'я 51 мільйона чоловік.
Згідно з дослідженням, діабетики, які вживають розчинні волокна, мають більш низький рівень цукру в крові, ніж ті, хто не додає цей тип клітковини в свій раціон.
Крім вживання овочів і фруктів, заняття регулярними фізичними вправами, які попереджають рак кишечника, дієтологи назвали недорогу спецію, що володіє такою ж дією.