Клітковина - важливий компонент здорового харчування. Виявляється, вживання 25 г волокон у день уже за два тижні змінює мікробний склад кишечника в кращу сторону, а кишкова флора поповнюється корисними бактеріями, в тому числі типу Bifidobacterium. До такого висновку прийшли фахівці Американського товариства мікробіологів.
Дослідники вивчають різні групи населення по всьому світу, щоб зрозуміти, чому одні люди здоровіше інших. Наприклад, в Японії практикується така філософія харчування, як «хара хачі бу», що в перекладі означає «вісім частин з десяти».
Люди, які починають свій день з тарілки вівсяної каші, правильно роблять. На думку дієтологів, ця звичка може стати ключем до хорошого здоров'я і довголіття. Зниження артеріального тиску, холестерину і підвищення інсулінорезистентності - ось три переваги для здоров'я, які отримують від вівсянки.
Відчуття щастя може збільшити тривалість життя значно більше, ніж похмурий настрій, повідомило в звіті британське Міністерство охорони здоров'я. Більш того, високий рівень суб'єктивного благополуччя може додати до життя близько 10 років.
Зниженню ризиків хвороб, серед яких особливо небезпечними вважаються серцеві і рак, сприяють різні чинники. Питанню - як їх не допустити і як з ними боротися, присвячено багато досліджень.
За словами вчених, які проводили дослідження на тему їжі і здоров'я, довголіття залежить не тільки від того, що ми їмо, а й від того, як швидко ми їмо. Суть цього висновку в тому, що швидкість прийому їжі безпосередньо впливає на ризик розвитку ожиріння, що передує різним хронічним захворюванням.
Людей часто цікавить, чому одні з нас живуть довше, ніж інші. Багато вважають, що тривалість життя залежить від нерівних умов. І хоча цей аргумент в деякій мірі заслуговує на увагу, довгожительство - не прерогатива багатих.
Останнім часом популярним трендом кулінарії та домашньої кухні стало додавання в їжу всіляких спецій. Дійсно, вони покращують смак, а багато з них по-справжньому корисні для здоров'я. Серед них виділяється імбир - корінь здоров'я.
Яблучний оцет, або ACV - це різновид оцту, що отримується шляхом ферментації яблук. В останні роки його популярність зросла через інформацію про різні переваги для здоров'я. Продукт рекламують, як натуральний засіб від багатьох хвороб, який з давніх-давен використовують в Японії.
Правильного керівництва до досягнення довголіття не існує, але є докази переваги деяких стратегій харчування і способу життя. Це важливі втручання, які людина може зробити сама без допомоги медицини.