Мікробіом кишечника залежить від їжі, яку вживає людина, і в свою чергу він впливає на розвиток багатьох неінфекційних хронічних захворювань - від порушення обміну речовин до раку. Склад мікробіома негативно змінюють західні дієти і ультра-перероблена їжа, і покращує - ферментована.
Харчування при високому артеріальному тиску не завжди несмачне. Експерти радять додавати ряд продуктів, які оживляють раціон. Зокрема, мова йде про боби мунг (маш, квасоля азіатська чи золотиста), які надають родзинку раціону, але і мають властивості, які знижують ризик гіпертонії.
Любителі кави впевнені, що є багато причин, за якими каву можна віднести до найбільш затребуваних напоїв: аромат ранкової чашки, смак, ритуал, корисність і властивість підбадьорити після сну.
При боротьбі із зайвою вагою часто буває так, що ви скоротили в раціоні жир і цукор, регулярно займаєтеся спортом, але вага не зменшується. Виявляється, є ще один фактор, який впливає на схуднення. І це - алкоголь, головним чином, його кількість.
В сучасному світі люди часто стикаються зі стресом, який може швидко перейти в хронічну форму, викликаючи розлади харчової поведінки, скачки тиску через хворобливу реакцію на подразники.
Якщо ви любитель кави, то вас втішить новина, отримана недавно від вчених Північно-Західного університету США, які досліджували харчові звички дорослих людей і їх з’язок з Covid. Дослідження показало, що вживання навіть однієї чашки ароматного напою в день може знизити ймовірність зараження коронавірусом.
Для багатьох людей чіа є поживним доповненням до збалансованої дієти, адже крихітні насіння - багата необхідними речовинами їжа, в них багато корисних жирних кислот, це надійне джерело важливих біологічно активних сполук.
Авокадо став символом правильного харчування, завдяки доведеній користі. Цей плід популярний у людей, які піклуються про своє здоров'я, він цінується за мононенасичені жири і інші потрібні поживні речовини.
Ключем до лікування діабету 2 типу є підтримка стабільного рівня цукру в крові, завдяки розумним дієтичним рішенням. Раціон з овочами - один із способів управляти станом. Але, не зважаючи на те, що овочі є невід'ємною частиною будь-якої здорової дієти, деякі з них можуть викликати підвищення рівня цукру в крові.
Нове дослідження американських вчених показує, що дуже низькокалорійні дієти з екстремальним обмеженням калорій можуть істотно зашкодити. Вони значною мірою змінюють мікробіом кишечника, що може привести до підвищення рівня патогенної бактеріальної флори, головним чином, Clostridioides difficile, яка є причиною важкої діареї і запалення в кишечнику.