Люди з діабетом 2 типу мають більш високий ризик серцево-судинних захворювань, включаючи інфаркт і інсульт. Фактори способу життя, такі як харчування і фізична активність, впливають на ризик розвитку стану.
За словами фахівців, високий кров'яний тиск можна знизити не тільки вживанням здорових продуктів, а і якщо використовувати спеції, які виступають ефективними замінниками солі. Зокрема, це гостра їжа з використанням перцю чилі та інших спецій. Вчені перевірили, чи знижується вживання солі за рахунок капсаїцину в перці, і побачили ефект.
Кращим напоєм для зниження рівня цукру в крові фахівці визнали звичайну воду. Вона є природним способом контролювати рівень глюкози.
Про те, що фіолетова кукурудза допомагає боротися з ожирінням, раком, діабетом і багатьма іншими захворюваннями, довідались дослідники з Університету Іллінойсу в Урбана-Шампейн. Вони вважають, що пурпурний злак, особливо його барвник, може змінити фактори захворювань і допомогти людям у здоровому житті.
Харчування має вирішальне значення для здоров'я і фізичної форми. Хоча багато інших чинників відіграють у цьому роль, дієта, ймовірно, є найбільш важливою. Вживання правильної їжі може навіть допомогти впоратися з багатьма серйозними захворюваннями.
Експерти зробили висновок, що деякі продукти, які всі звикли вважати здоровими, насправді чинять негативний вплив на організм людей, можуть викликати запалення, тому їх слід виключити зі списку покупок для здорового харчування або суттєво обмежити.
Враховуючи, що в США до 2060 року випадки деменції збільшаться втричі, вчені проводять все більше досліджень, щоб відповісти на питання, чому хвороба Альцгеймера та інші пов'язані з когнітивними розладами захворювання продовжують рости, і як їх можна запобігти.
Кілька нещодавно опублікованих досліджень підкреслюють різні переваги для здоров'я, пов'язані з чорницею, деякими фруктами та горіхами.
Нове дослідження Університету Айови додало докази того, що жир на животі небезпечний не тільки при загальному ожирінні, а й для всіх людей. Так, виявлено, що люди з нормальною вагою також схильні до підвищеного ризику смерті від серцевих захворювань і раку, якщо у них надлишковий абдомінальний жир.
Згідно з новим дослідженням, обмежене часом харчування допомагає скинути вагу і зменшити апетит. Вчені виявили, що вживання їжі протягом шести годин, останній прийом якої припадає на 14:00, допомагало учасникам спалювати більше жиру і довго не відчувати голод.