Фрукти, овочі і риба, бобові, цільнозернові і молочні продукти з низьким вмістом жиру замість переробленого м'яса, солі і газованих напоїв можуть знизити ризик захворювання нирок на 30%. Такий висновок зробили вчені Університету Бонда в Австралії, які проаналізували харчування понад 630 тисяч осіб за десятиліття.
Високий рівень холестерину часто є попередником небезпечних для життя ускладнень. На щастя, вживання в їжу певних продуктів може допомогти знизити рівень холестерину в організмі і його ризик. Одним з таких вчені назвали часник - рослину сімейства цибулевих.
Цибуля і часник є ключовими в боротьбі з раком молочної залози, вважають дослідники Університетів в Буффало і Пуерто-Ріко.
Згідно з новими дослідженнями вчених з Гарвардського університету і Гарвардської медичної школи, горіхи можуть стати ключем до підтримки стрункості. За їх словами, вживання їх більшої кількості уповільнює збільшення ваги і знижує ризик ожиріння.
Британський доктор Сара Брюер нагадала діабетикам про перевірені та ефективні способи контролю рівня цукру в крові.
Ключем до швидкої втрати ваги є йогурти, які можуть вирішити проблему дитячого ожиріння, вважають лікарі. За їх словами, пробіотики прискорюють втрату ваги, знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань і діабету 2 типу.
Останнім часом овочі сімейства пасльонових потрапили під пильну увагу споживачів. Одні говорять про перевагу, а інші про небажане вживання плодів, до яких відносяться найпоширеніші з них – томати, баклажани, перець, картопля.
Згідно з новим дослідженням Penn State, антиоксиданти, що містяться в сирі, можуть захистити кровоносні судини при харчуванні з високим вмістом солі. Дисфункцію судин можуть виправити всього чотири порції сиру (170 г).
Недавній науковий огляд китайських вчених показує, що вживання алкоголю в помірних кількостях може поліпшити метаболізм глюкози. У ньому розглянуті результати досліджень, що передбачають позитивний вплив алкоголю на хворобу.
Дослідники з Університету штату Огайо виявили, що вживання томатного соусу або сальси з деякими продуктами нейтралізує протираковий ефект цінного овоча.