Високий кров'яний тиск тісно пов'язаний з нездоровим дієтичним вибором. За словами директора з харчування Healthspan Роба Хобсона, причиною його зростання є солоні, солодкі і жирні продукти.
Нирки є органом саморегуляції і відіграють ключову роль в організмі. Вони відповідають за виведення відходів, реабсорбцію поживних речовин, регулюють баланс рідин, кров'яний тиск, вироблення сечі і багато інші першорядні функції.
Шістдесят відсотків людського тіла складається з води, тому її достатня кількість є незаперечно важливою для здоров'я. Існує думка, що випита вранці вода підвищує свою благотворну дію.
Ожирінням страждають близько 40 відсотків дорослих людей і це вважається серйозною проблемою громадської охорони здоров'я, оскільки підвищується ризик розвитку діабету 2 типу, серцевих захворювань, інсульту і деяких видів раку.
Регулярне вживання нездорових продуктів може обернутися збільшенням ризику розвитку діабету 2 типу, тому спеціалісти рекомендують вносити зміни в харчування, яке ви практикуєте.
Коли мова заходить про кращі овочах для зниження кров'яного тиску, вчені відзначають позитивний ефект томатного соку або томатів. Саме помідори містять велику кількість антиоксидантів, вітамінів і мінералів, в тому числі калію і вітаміну С, чим допомагають впоратися з гіпертонією.
Проблеми з серцем виникають не тільки тоді, коли ми досягаємо певного вікового порогу. Основи для здорового або нездорового серця закладаються з дитинства. Виходячи з цього, фахівці звертають увагу на звички, які допоможуть запобігти серцеві проблеми у подальшому житті.
Згідно з дослідженням, проведеним вченими з Медичного центру Університету Вандербільта в JAMA Oncology, харчування з високим вмістом клітковини і йогурту пов'язане зі зниженим ризиком розвитку раку легенів.
Діабет 2 типу, як хронічне захворювання, залежить від того, як організм засвоює цукор. Якщо стан не лікувати, можуть виникнути довготривалі ускладнення зі здоров'ям. Харчування має вирішальне значення, коли мова йде про регулювання рівня цукру в крові.
Нова робота вчених Інституту дослідження мозку в Weill Cornell Medicine в Нью-Йорку показують, що харчування з високим вмістом солі сприяє зниження когнітивних функцій, оскільки дестабілізує рівні білка тау. Надмірна його кількість є ознакою недоумства.