Останнім часом дослідження тривалості життя зосереджуються на корисних властивостях окремих продуктів, при цьому особлива увага приділяється деяким специфічним сполукам у них. До них відноситься і антоціан, який є в овочах та фруктах. Чорна смородина завдяки антиоксидантам, суттєво збільшує кровообіг та омолоджує судини, завдяки чому збільшує тривалість життя людей, стверджують британські вчені.
Після роботи і до укладання в ліжко можна набрати більше калорій, ніж за цілий день, і справа тут у звичках, вважають дієтологи. На їхню думку, є речі, які не слід робити після 17:00, якщо ви намагаєтесь худнути.
Інсульт забирає щорічно 38000 життів у Великобританії, що робить його однією з основних причин смерті в країні. Також від нього вмирають мільйони людей у всьому світі. І хоча показники смертності знижуються, цей тягар продовжує зростати через старіння населення.
Захворюваність на діабет різко зросла за останнє десятиліття, причому всього за 15 років кількість випадків захворювання збільшилася вдвічі. Вжиття заходів на ранньому етапі має вирішальне значення для управління станом та уникнення всіх пов'язаних з ним ризиків.
Загроза сучасного суспільства – малорухливий спосіб життя. Офісна робота сидячи на стільці посилює проблеми зі здоров'ям, які поширюються, кажуть фахівці. Тривале сидіння завдає катастрофічної шкоди.
Мільйони людей наражаються на ризик діабету 2 типу, що в більшості випадків пов'язано з надмірною вагою і нездоровим харчуванням. Схуднення на кілька кілограмів може мати величезну перевагу для здоров'я загалом, допомагає регулювати рівень цукру в крові та знижувати ризик розвитку діабету 2 типу.
Деменція - руйнівне захворювання, яке погіршує пам'ять та загрожує незалежності людини. У такому стані нейрони втрачають здатність спілкуватися один з одним. За прогнозами, у найближчі 30 років кількість випадків хвороби різко зросте, і вчений світ шукає способи боротьби з нею.
Високий рівень холестерину наражає на ризик розвитку серцевих та серцево-судинних захворювань, робить уразливими щодо серцевих нападів та інсультів.
Згідно з новим дослідженням китайських учених, у людей, які помірно вживають чай і каву, рідше діагностують два небезпечні стани - інсульт і деменцію. Виявляється, ця харчова звичка в пізніші роки життя допомагає мозку залишатися у гарній формі.
Існують різні думки щодо користі чи шкоди молочних продуктів, і досі вчені не можуть закрити це питання через обмеженість проведених досліджень. Не зрозуміло, наприклад, чи приводить вживання цих продуктів безпосередньо до серцево-судинних проблем.