Продукти діють на нашу пам'ять по-різному. Одні сприяють її погіршенню, зате інші, навпаки, відновленню. Вчені провели кілька досліджень і стверджують, що добрими стимуляторами є кава та пробіотики.
На думку експертів з питань харчування, виключення певних продуктів зі свого раціону та заміна на інші може допомогти швидко схуднути та залишатися здоровим. Це підтвердив і доктор Майкл Мослі, автор гучної дієти для схуднення 5:2, яка показала ефективність у боротьбі із зайвими кілограмами.
Довголіття можна досягти, якщо внести до раціону кілька дієтичних змін. Заміна деяких продуктів дозволить прожити більш довге та здорове життя та значно знизити вікові захворювання. Зокрема, йдеться про заміну їжі з м'ясом на рослинний аналог.
Ні для кого не секрет, що фрукти та овочі – чудовий вибір харчування для людей з високим рівнем холестерину. "Поганий" холестерин призводить до проблем зі здоров'ям, включаючи хвороби серця. Водночас продукти, багаті на поживні речовини, можуть знизити ризик серцевих захворювань, інсульту і навіть деяких видів раку, часто спричинених ліпідами.
Британський дієтолог Кейт Ллєвеллін-Уотерс пропонує прості прийоми харчування для підвищення енергії після свят. Поради стосуються продуктів, які роблять бадьорішими і відновлюють після низки переїдань.
З огляду на те, що онкологічні хвороби забирають багато людських життів, наука шукає рецепт більш тривалого та здорового життя. У цьому плані названий ще один супрепродукт, що запобігає їхньому ризику. Це скромна брюссельська капуста.
Американська кардіологічна асоціація поділилася оглядом легко досяжних цілей та рішень, які допоможуть зберегти здорове серце наступного року.
Дослідження способу життя все частіше роблять висновок, що наше харчування є ключовим фактором його тривалості. Коли воно здорове, у людей менше хвороб і, відповідно, довше за життя. У цьому плані вчені називають продукти, які не дають хворіти та регулюють процеси в організмі.
Рак щороку забирає мільйони життів, незважаючи на розвиток його діагностики та лікування у світі. Разом з тим, хоч і хвороба може вразити кожного в той чи інший момент життя, доведено, що деякі кроки щодо зміни звичок все ж таки впливають на ризики.
Одне з останніх досліджень канадських учених з Університету Гвельфа показало, що заміна лише половини одного продукту харчування на інший дуже допомагає знижувати цукор у крові у діабетиків. Нове дослідження показує, що виступає проти його різкого підвищення сочевиця.