Гіпертоніків часто мучать головні болі, задишка, носова кровотеча, запаморочення, біль у животі. Розпізнати ці перші ознаки важливо, якщо ви хочете уникнути ускладнень, в тому числі серцевого нападу або інсульту.
Виявляється, є спосіб приготування кави, який грає роль в зниженні ризиків хвороб, зокрема, Паркінсона і Альцгеймера. Це кава, приготована з більш обсмажених зерен, і незалежно від вмісту кофеїну.
Контролювати рівень цукру в крові і уникати симптомів діабету допомагають деякі продукти. Таку думку висловлюють дієтологи і лікарі, які радять обов'язково додати в раціон шість з них.
Згідно з дослідженням, представленим на конференції Американської Серцевої Асоціації в Чикаго, висококалорійна їжа, зокрема під час пізньої вечері, може збільшити ризик розвитку діабету, а також призвести до погіршення серцево-судинного стану.
Знизити артеріальний тиск допоможуть деякі зміни в раціоні харчування, вважають лікарі, і вони праві. Вчені зробили висновок, що правильний вибір харчування при гіпертонії необхідний.
Збільшити ризик серцевих нападів та інсультів можуть багато сучасних напоїв. Так, вчені Техаського університету в Х'юстоні стверджують, що достатньо одного енергетичного напою і через 1,5 години судини звузяться до критичного рівня – майже вдвічі.
За результатами нового дослідження дієтологів Гарвардської школи, вживання кількох горіхів в день може запобігти наближення проблем середнього віку – ожиріння і пов'язаних з ним хвороб.
Збільшення споживання білка може знизити ризик інвалідності у літніх людей, повідомили британські вчені.
Вчені перевіряють різні способи зниження рівня цукру у людей, які страждають на діабет. Оскільки всі зміни залежать від прийнятої їжі і напоїв, то в поле їх зору потрапив натуральний яблучний оцет.
Німецькі експерти стверджують, що шоколад, вино, чай і кава сприяють продовженню життя завдяки своїм антиоксидантним властивостям, однак їх, нічого не побоюючись, можна пити і їсти з однією умовою.