Високий кров'яний тиск є поширеним явищем, але найкращим способом його запобігання або контролю є здоровий, збалансований раціон харчування. Щоб полегшити розпізнавання дозволених і заборонених при гіпертонії продуктів, слід використовувати принцип світлофора.
Вчені Університету Південної Австралії довели, що середземноморський стиль харчування з підвищеним вмістом молочних продуктів, зокрема, сиру і йогурту чи інших, значно покращує здоров'я людей з ризиком серцево-судинних захворювань. Більш того, дослідники говорять, що таке харчування навіть ефективніше, ніж з низьким вмістом жирів.
Раніше експерти вважали, що тренування мозку протягом усього життя уповільнює погіршення його роботи. Особливе значення в цьому надавалося вирішенню головоломок і кросвордів. Однак тепер вчені з Абердинського університету виявили, що це не зовсім так.
Головним ворогом людей з високим кров'яним тиском є надлишок солі в їжі, тому важливо стежити за її вмістом у продуктах. Якщо вдома це контролювати вдається, то покупні товари, що називається, є «котом в мішку».
Вчені Клініки Клівленда більш точно дізналися, чому червоне м'ясо є причиною хвороб серця і розвитку раку, а його скорочення в раціоні може знизити ризик вже протягом місяця.
Брюссельська капуста може знизити ризик захворювання на рак. Порція з 80 г (приблизно п'ять голівок) дають більше вітаміну С, ніж апельсин, нею можна забезпечити всі потреби у вітаміні К. В цьому овочі клітковини більше, ніж у скибочці чорного хліба.
З'явилося більше доказів того, як знизити ймовірність захворювання на рак молочної залози. Зокрема це відноситься до жінок, які пережили його на ранній стадії і побоюються рецидиву.
Продуктів, які допомагають людині впоратися з симптомами діабету, в нашому арсеналі багато. Зараз фахівці настійно говорять про внесення змін в спосіб життя і харчування діабетиків. Одним з таких є щоденне вживання цвітної капусти.
Постійні перекуси протягом дня можуть привести не тільки до збільшення талії, а й хронічного запалення в тілі, серцевих захворювань і діабету 2 типу. Такий висновок зробили експерти різних британських навчальних закладів.
Згідно з новим дослідженням американських вчених, такий горіх, як фундук, або лісовий горіх, прекрасно справляється з поповненням організму поживними мікроелементами у людей, особливо середнього та похилого віку.