Багато продуктів протипоказані при діабеті 2 типу, оскільки вони викликають високий рівень цукру в крові. Серед них є одна фруктова закуска, якої краще уникати. Дієтологи кажуть, що цей продукт категорично протипоказаний людям з діабетом.
Люди з різним типом фігури потрапляють під ризики захворювань. Такий взаємозв'язок виявили вчені Каліфорнійського університету. Вони стверджують, що фігура у формі яблука свідчить про високу загрозу запалення, у тому числі головного мозку. Тим часом грушеподібна, навпаки, має низькі рівні небезпеки.
Від якості і складу їжі залежить те, наскільки ми себе відчуваємо ситими. Різні харчові продукти по-різному впливають на це, але від них залежить втамування голоду, скорочення наступних порцій їжі і в підсумку - позбавлення зайвих кіцлограмів.
Дари природи, схоже, створені для того, щоб допомагати людині навіть в тій ситуації, коли не завжди допомагають ліки.
Високий ризик артеріального тиску знижує не тільки прийом препаратів, а й те, що дарує людині природа. Пацієнту варто лише внести в свій раціон харчування або спосіб життя деякі зміни, прибрати або додати до нього потрібні продукти, і успіх гарантований.
Щоб там не говорили про молочні продукти, останні дослідження довели, що вони корисні. Щоденна склянку молока, йогурту, шматочок масла знижують ризик серцевих захворювань і продовжують життя.
Поряд з тим, що для нормального росту і розвитку тіло вимагає багато вуглеводів, жирів і білків, мікроелементи є поживними речовинами, які необхідні організму в невеликих кількостях - вітаміни і мінерали.
Сіль має вирішальне значення для роботи нервів і м'язів, оскільки вона контролює обіг води в організмі. Між тим експерти кажуть, що брак солі шкідливий, як і надлишок її вживання.
Згідно з новим дослідженням, опублікованим у Американському журналі фізіології-ендокринології та метаболізму, втрата всього лише шести годин сну може негативно вплинути на обмін речовин і послужити підвищеному ризику розвитку діабету.
Дієтологи і вчені називають цей продукт з приставкою «супер». Він сповнений поживними речовинами, деякі з них рідко зустрічаються в іншій сучасній їжі. Цей продукт - яйця. Якими ж властивостями володіє знайомий всім з дитинства продукт?