Цей плід називають ягодою, джерелом лікопіну, який допомагає знизити ризик серцевих захворювань. Амінокислота в шкірці та м'якоті стимулює кровообіг, нормалізує рівні артеріального тиску і підвищує імунну функцію, а насіння лікує діабет. Ця ягода – кавун. Тому непогано використовувати майбутній літній сезон, щоб оздоровити організм. У кавуна є багато цінних властивостей.
Дані про макаронні вироби вказують на те, що вони більш здоровий продукт, ніж інші оброблені вуглеводи. Однак підмішування до них вершків чи інших калорійних продуктів змушують у цьому засумніватися. Правда, своє слово на захист цього смачного продукту сказали канадські вчені.
Нову приправу, яку можна використовувати для приготування кави, назвали експерти одного з британських брендів – грибний порошок.
Нове дослідження британських вчених прийшло до того, що вживання червоного м'яса значно підвищує ризик розвитку раку товстої кишки, особливо у жінок.
Вчені підказали, в яких продуктах знаходиться важливий для організму мікроелемент – магній. Виявляється, наш організм вимагає його наявність для більш 300 біохімічних функцій, включаючи здоров'я клітин і регенерацію. Ця речовина допомагає контролювати рівень цукру в крові, покращує нервову функцію і енергетичний обмін, регулює кров'яний тиск, виробляє антиоксиданти і контролює синтез білка.
Дослідники розповіли, що навіть одна порція нездорового жирного молочного коктейлю може позначитися на стані кровоносних судин і складі крові.
Вживання ресторанної їжі на 35% збільшує рівні фталатів в організмі, і тим самим негативно впливає на гормони. Це стало відомо з даних дослідження, проведеного в США.
Цей вітамін виконує важливу функцію у нашому організмі: він регулює кількість кальцію і фосфору, які життєво необхідні для хорошого стану здоров'я.
Американські експерти вирішили дізнатися, які зміни можуть відбутися з жителями сільських африканських районів, якщо їм запропонувати харчуватися їжею американців, зокрема фаст-фудом, і навпаки з американцями, які будуть вживати африканські сільські страви. Про шкоду фаст-фудів до цього було зроблено чимало досліджень.
Вчені кажуть, що регулярне харчування і продуманий раціон - більш безпечний спосіб втрати ваги. Вони вважають, що якщо їх порушувати, це навпаки може сприяти зворотному ефекту і новим зайвим кілограмам в подальшому житті.