Згідно з дослідженнями вчених Корнелльського університету, щоденне вживання жінками яєчних жовтків, риби, бобових, горіхів і брокколі протягом останнього триместру вагітності збільшує розумові здібності та інтелект майбутніх дітей.
У зарубіжному середовищі точаться суперечки про ефективність дієт, які допомагають скинути зайві кілограми за рахунок спалювання жирів. Називаються їх переваги і недоліки.
Дослідження британських вчених підтверджують, що алкоголь утворює в організмі шкідливу хімічну речовину ацетальдегід, який на генетичному рівні пошкоджує ДНК стовбурових клітин і збільшує ризик розвитку раку.
Численні спеції, які ми вживаємо в їжу, благотворно впливають на здоров'я організму.
За даними нового звіту австралійського об'єднання наукових і прикладних досліджень CSIRO, вживання більшої кількості білка, особливо на сніданок, може стати ключем до досягнення здорової втрати ваги.
На думку фахівців, кокос - універсальний продукт, який можна використовувати як фрукт, у десертах та інших стравах. Не дарма цей горіх домінує в кулінарії південно-індійських господинь.
Закордонні дієтологи зробили висновок, що дієта 5:2 може допомогти спалити щотижня до 500 г жиру в організмі.
У Британії експерти закликають батьків обмежити для дітей торти, печиво, солодкі напої та інші солодощі між прийомами їжі, щоб запобігти ожирінню.
Найбільш обговорюваною в 2017 році системою харчування виявилася так звана кетогенна дієта, розмови про яку не сходили зі сторінок журналів, інтернет-ресурсів.
Лондонський дієтолог Георгіос Теніхрістос вивчив властивості і користь трьох продуктів - зеленого чаю, куркуми і какао.