У США, Великобританії та інших країнах світу стають популярними два методу позбавлення від зайвої ваги. Один з них – чергування голодних і ситих днів, інший – підрахунок калорій. Експерти кажуть, що обидва вони ефективні і їх можна чергувати.
За кілька останніх років продукти харчування стали другою за популярністю категорією в інтернеті. При цьому харчова промисловість змушує людей купувати, використовуючи хитромудрі трюки і маніпулюючи смаковими звичками.
Вчені Гарвардської медичної школи і Колумбійського університету зробили висновок, що безглютенові дієти шкідливі для здоров'я, тому не слід заохочувати пропаганду харчування без клейковини для тих, хто не хворіє на целіакію.
Новий тренажерний зал, який з'явився в Бірмінгемі, призначений в основному для сну, однак за 45 хвилин науково розроблених занять тут пожвавлять розум, покращувати настрій і навіть допоможуть спалити зайві калорії у новому фітнес-класі.
У новому досліджені знайдено докази того, що бабусі, які курили під час вагітності, цілком могли спровокувати хвороби своїх онуків, зокрема аутизм.
Хоча хвороба Альцгеймера в даний час невиліковна, раніше експерти виявили, що знизити ризик її розвитку можна за допомогою здорової їжі.
Вживання протягом короткого періоду часу великої кількості алкоголю може значно підвищити прискорений серцевий ритм навіть у здорових людей. Такий висновок зробили вчені, вивчивши дані мюнхенського Октоберфесту, традиційного баварського пивного фестивалю.
Вчені Бостонського університету засумнівалися в тому, що низьке споживання солі здатне знижувати кров'яний тиск.
Британські експерти-кардіологи в журналі спортивної медицини висловилися: поширена думка про те, що продукти, які містять насичені жири, призводять до атеросклерозу та ішемічної хвороби серця, є неправильною. Вони вважають, що захворювання є хронічним і запальним, ризик якого можна ефективно знизити за рахунок здорового способу життя.
Доктор Стенлі Хейзен з Клівлендської клініки і його колеги, які намагалися з'ясувати, чому м'ясо може викликати хвороби серця, отримали ще одне можливе пояснення такого факту. Один з головних винуватців - холін, що міститься в м'ясі і яйцях.