Рак в даний час стає головною причиною смерті населення в багатих країнах. Він вбиває вдвічі більше людей, випереджаючи смертність від хвороб серця, які залишаються основною умовою загибелі жителів середнього віку в усьому іншому світі.
Протягом багатьох років лікарі помічали, що коли пацієнти з певними захворюваннями залишалися без їжі протягом дня або близько того, їх стан часто поліпшувався. Наприклад, під час голодування або посту краще себе почувають пацієнти з ревматоїдним артритом та інші.
Дослідження, проведене в Навчально-довідковій лікарні Мої в Елдореті (Кенія), показало, що пестицид афлатоксин, який присутній в різних продуктах, підвищує ризик розвитку раку шийки матки у жінок.
Вчені попереджають, що харчування з високим вмістом цукру, зокрема, характерною для західного типу дієти, підживлює супербуги, з якими лікам все важче впоратися. Ці мікроорганізми еволюціонували і успішно співіснують і навіть утворюють нові штами.
У світі з'явилися нові розробки в області лікування діабету і управління харчуванням, моніторингу рівня цукру в крові, медикаментозного лікуванням і терапії інсуліном. Це призводить до кращого контролю глюкози в крові, менших ризиків гіпоглікемії і в кінцевому підсумку - до ефективних ліків.
Дослідивши яблука, вчені Технологічного університету Граца в Австрії виявили, що один фрукт містить в середньому близько 100 мільйонів бактерій. Всі вони поглинаються разом з м'якоттю цього смачного поширеного фрукта.
Багато зарубіжних служб схуднення стверджують, що їхні методи є кращими для зниження ваги, проте медики звернули увагу на новинку - додаток для схуднення Noom.
Недавнє нове дослідження італійських вчених показало, що їстівні комахи містять більше антиоксидантів, ніж, наприклад, апельсини, тому їх вплив у справі захисту від раку може бути більш сильним, ніж у фруктів.
Дослідження показали, що в серцях міських жителів містяться мільярди часток токсичного забруднення повітря. Навіть у найменшого учасника – 3-річної дитини виявлено пошкодження в клітинах критичних насосних м'язів серця.
Останнє дослідження вчених щодо харчування і запобігання серцево-судинних захворювань показує, що дієти або вітаміни не приносять юажаної користі для здоров'я серця.