Традиційна китайська медицина часто пропонує альтернативні рішення там, де сучасна зазнає невдачі. Китайські вчені вважають, що інтеграція двох методів лікування стане тенденцією охорони здоров'я в майбутньому.
Майже 400 усталених медичних практик вчені Інституту Університету орегона Здоров'я і Науки (OHSU) в США визнали неефективними після аналізу 3000 клінічних досліджень з цього приводу.
Хоча океани покривають більше двох третин планети, люди знають більше про поверхню Місяця, ніж про морське дно. Між тим, одні медичні дослідники продовжують розробляти засоби для поліпшення здоров'я людей, інші вивчають глибини морів, вважаючи, що у водах Землі можуть знаходитися з'єднання для боротьби з хворобами.
Всесвітня організація охорони здоров'я назвала стійкість до антибіотиків глобальною проблемою громадської охорони здоров'я.
Дослідники університетів Великобританії, Німеччини, Китаю та Австралії випустили новий психологічний тест, який дозволяє любителям ігор визначити, чи страждають вони від ігрового розладу.
Дослідження Університету Західної Австралії, опубліковане в журналі Human Reproduction, виявило, що стрес, перенесений жінкою під час вагітності, може вплинути на появу в майбутньому дітей у її сина.
Вчені Університетського медичного центру Амстердама виявили рідкісний ген rs72824905-G, який дозволяє людям жити більше 100 років, і робить їх менш вразливими до деменції, а саме в два рази.
Всесвітня організація охорони здоров'я офіційно визнала, що виснаження відноситься до хронічних захворювань. На даний момент виснаження занесено в Міжнародну класифікацію хвороб ВООЗ. До 2020 року це буде всесвітньо визнане захворювання.
Харчування впливає на ризик розвитку раку. Це показало ще одне дослідження американських учених. Близько 80000 нових випадків захворювання на рак за рік серед 20-річного віку і старше в Сполучених Штатах пояснювалися поганим харчуванням.
Виявляється, наночастинки діоксиду титану, які входять до складу харчової добавки E171, що використовується в якості барвника в багатьох продуктах, звертає проти нас кишкові бактерії і робить кишечник більш сприйнятливим до хвороб.