Вчені продовжують вивчати коронавірус, ризики зараження людей, імунну відповідь організму на зараження, в тому числі повторне. В ході досліджень виявляють нові фактори та дані, які допоможуть розробити і удосконалити вакцини і лікування.
Більшість симптоматичних інфекцій відбувається, коли вірус починає розмножуватися і атакувати наші органи, в тому числі і ротову порожнину. Втрата нюху і смаку - один з найточніших симптомів коронавіруса. Згідно з дослідженнями, він фіксується в 60% випадків COVID. Однак зараз це вже не єдиний спосіб впливу SARS-COV-2 на смакові рецептори.
Високий рівень холестерину може призвести до серцевих нападів і інсультів, але проблема в тому, що він довго не дає про себе знати. Часто без аналізу важко побачити небезпеку, проте все ж є хоч менш відомі, але попереджувальні ознаки небезпечного стану.
Жирова хвороба печінки в більшості випадків протікає безсимптомно, але іноді в міру прогресування можуть виникати помітні ознаки. Є симптоми, які привертають увагу до цього стану.
Симптоми діабету 2 типу можуть бути дуже руйнівними, оскільки вони викликані високим рівнем цукру в крові. Є багато різних ознак цього стану, але один з них - труднощі при вставанні з положення сидячи.
Італійські дослідники прийшли до попереднього висновку, що людям з надмірною вагою може знадобитися збільшена доза вакцини, зокрема, Pfizer. Присутність антитіл показала взаємозв'язок з індексом маси тіла, віком і статтю - такі висновки зроблені в ході їх дослідження.
Британські вчені з Брігама і жіночої лікарні в Бостоні, які вивчали, як вірус зв'язується з еритроцитами типу A, B і O з'ясували, яка група крові створює підвищений ризик зараження коронавірусом, і чому. Виявляється, вірус може легше зв'язуватися з респіраторними клітинами групи крові А.
Вчені попереджають, що наступною пандемією, яка вбиває мільйони людей, може стати хвороба набряку мозку, викликана вірусом Nipah, який в десятки разів небезпечніший, аніж коронавірус.
Вивчаючи стан пацієнтів, інфікованих коронавірусом, лікарі помітили, що в ряді клінічних випадків у людей відзначається зростання цукру в крові. Зацікавилися цим питанням і вчені, але поки дослідження на цю тему знаходяться на ранній стадії і йде пошук відповіді, експерти припускають високу ймовірність того, що COVID-19 у частини людей може викликати діабет.
Небезпека високого цукру в крові доведена багатьма дослідженнями вчених. Однак, виявляється, не тільки високий рівень глюкози може нашкодити людині. Нове дослідження американських вчених і висновки експертів показали, що пацієнти, які страждають на діабет 2 типу та у яких рівень цукру в крові часто коливається, піддаються підвищеному ризику серцевих захворювань.