Вчені постійно досліджують теми цукрового діабету 2 типу, випробовуючи ліки, методи харчування, зміну способу життя та інше. Цього разу канадські дослідники вивчили як голод впливає на перебіг діабету і рівні цукру.
Американські вчені зробили висновок, що ожиріння (індекс маси тіла 30 або вище), пов'язано з більш високими показниками колоректального раку у жінок до 50-річного віку і це часто є причиною смертності.
Симптоми раку шлунка можна помилково прийняти за менш серйозний стан, тому розпізнавання хвороби на ранніх стадіях може бути важким. Однак є вісім ознак, на які слід звернути увагу і відвідати лікаря, якщо у вас виникнуть будь-які з цих проблем.
Робота серця може розповісти людині про ризики такого захворювання, як деменція в більш пізньому віці.
Дослідники з лікарні Айзава в Мацумото з Японії стверджують, що ознаки діабету 2 типу можуть з'явитися задовго до офіційного діагнозу лікарів, коли вже необхідне серйозне лікарське втручання.
Високий і неконтрольований рівень цукру в крові може викликати серцево-судинні проблеми – напади та інсульти. Це пов'язано з тим, що протягом певного періоду часу пошкоджуються кровоносні судини.
Пацієнти з діабетом більш схильні до ризику розвитку раку і мають значно менші шанси на виживання, вважають дослідники Манчестера та Швеції.
Вчені Гарварду попереджають, що рак молочної залози дуже любить певні види їжі, які сприяють його появі і зростанню. Серед них - гамбургери і хот-доги, усілякі ковбаси, які збільшують ризик захворювання на 9%.
Дослідники переконалися в цьому, проаналізувавши дані про раціон і ракові ризики мільйонів жінок, які захоплюються переробленим м'ясом.
У науковому середовищі це перше дослідження, що показує зв'язок з раком молочної залози. Раніше вчені довели залежність раку підшлункової залози, кишечника і передміхурової залози від обробленого м'яса.
При цьому не виявлено підвищеного ризику для тих, хто вживає необроблене червоне м'ясо - яловичину, баранину, свинину, телятину та інші.
Всесвітній фонд досліджень раку рекомендує взагалі виключати з харчування червоне м'ясо, однак британська система охорони здоров'я встановила межу - 70 г у день. Це еквівалент половини гамбургера або шматочка ковбаси.
У США немає такого ліміту. Хоча у останні роки кількість обробленого м'яса в харчуванні американців скоротилася, мільйони людей перевищують межу в 70 г.
Оброблене м'ясо - це продукт, в якому використовується багато солі, інгредієнтів проти росту бактерій, воно ферментоване, копчене. З ними виготовляються ковбаси, хот-доги, салямі, бекон, шинка і солонина.
В матеріалі, опублікованому в Міжнародному журналі раку, були проаналізовані всі опубліковані дослідження по цій темі. Вони включали 13 досліджень червоного м'яса з участю понад 1,1 мільйона жінок, з яких понад 33 тисяч постраждали від раку молочної залози. 15 досліджень були присвячені обробленому м'ясу за участю 1,2 мільйона жінок, з яких понад 37 тисяч діагностували захворювання.
У шкідливості цих продуктів винні харчові добавки - нітрати і нітрити, які надають обробленому м'ясу рожевий колір, також насичений жир, холестерин і тип заліза, що надходить з тваринних білків.
У всьому світі рак молочної залози є найбільш поширеним захворюванням серед жінок та другою причиною смерті від раку.
Вчені припустили, що червоне м'ясо є важливим фактором ризику для декількох онкологічних захворювань і є джерелом тваринного жиру, заліза і хімічних канцерогенів, які можуть накопичуватися під час приготування або обробки.
Міжнародне агентство з дослідження раку (МАІР) прийшло до висновку, що червоне м'ясо є ймовірним канцерогеном для людини, а перероблене м'ясо класифікується як канцерогенна їжа для людини.
Люди часто задають собі питання: чому вони від застуди страждають більше, ніж інші? І цьому наука, зокрема, фахівці Університету Вірджинії дають пояснення.
При харчовій алергії імунна система організму реагує на певні подразники і викликає ряд неприємних симптомів. Загальні харчові алергени - насіння, риба і пшениця. У дітей найчастіше викликають алергічну реакцію молоко, яйця, арахіс і риба. У дорослих найбільш поширеними харчовими алергенами є арахіс, риба, молюски, яблука і персики.