Ускладнення діабету 2 типу виникають, коли підвищення рівня цукру в крові і рівня інсуліну не контролюється. Це може створити всілякі проблеми, проте їх можна вирішити за допомогою природних засобів.
Оскільки діабет 2 типу є результатом поганого виробітку інсуліну і нестабільного рівня цукру в крові, важливо знати продукти, які допомагають організму справитися з проблемою, підвищуючи ефективність інсуліну.
Високий кров'яний тиск, як правило, передує серцево-судинним ускладненням у вигляді серцевого нападу, якщо його не лікувати. Стінки артерій страждають від тиску, в результаті обмежується кількість крові, що надходить в серце, тому важливо тримати його під контролем.
При діабеті 2 типу дуже важливий вибір правильних продуктів харчування і способу життя. Так, нещодавно британські медики повідомили, що людям, у яких діабет, або вони схильні до ризику високого рівня цукру в крові, слід уникати цільного молока.
Є багато способів, які допоможуть уникнути гіпертонії, знизити її ризик або загрозу підвищення тиску. Фахівці вважають, що висока ймовірність цього стану може бути знижена внесенням змін до дієти або фізичні вправи.
Дієтолог Шила Махдаві з Каліфорнії відзначає неймовірні лікарські властивості таких продуктів, як часник, кава, чорниця, алое та інших, і закликає використовувати рослини, а не ліки для збереження здоров'я.
Американські вчені визначили, що не обов'язково дотримуватися однієї дієти в рамках здорового харчування. Люди, які слідують різним дієтичним планам, досягають однакового зниження ризику захворювання серця і судин.
Хліб на заквасці готують з суміші зброджених на природних мікроорганізмах борошна і води. Такий виріб краще для перетравлення, легше засвоюється, ніж звичайний хліб, оскільки процес бродіння розщеплює глютен, який викликає здуття живота та інші проблеми з травленням.
Високий кров'яний тиск є надзвичайно поширеним захворюванням, від якого страждають мільйони людей по всьому світу. Відсутність контролю щодо вживаних продуктів може погіршити стан здоров'я.
Одне з останніх досліджень показало, що більш високе споживання молочних продуктів, особливо цільних сортів, зменшує ризики високого кров'яного тиску і діабету, які стрімко поширюються в світі.