Гіпертонія - поширене захворювання, яке при відсутності лікування може викликати небезпечні для життя ускладнення. Прості дієтичні зміни можуть виправити ситуацію на краще. Так, недавні дослідження показують, що допомогти гіпертонікам може вживання супу зі шпинату.
Правильне харчування є головним в зусиллях щодо зниження ваги. Але які з кількох тисяч фруктів і овочів найбільш ефективні? Аналіз досліджень щодо зниження ваги, проведене журналом Nutrients, визначив їх коло.
Багато людей, починаючи від знаменитостей і до любителів фітнесу, для здоров'я і підтримки ваги визнають ефект кетогенної дієти, при якій в харчуванні значно скорочені вуглеводи і збільшено споживання жирів. У цьому випадку досягається фаза, звана кетозом, коли організм починає спалювати жири замість вуглеводів.
Пиво, безсумнівно, є одним з найпопулярніших алкогольних напоїв у всьому світі. Десятки тисяч людей після довгого і напруженого дня із задоволенням віддаються насолоді, яку отримують від кварти традиційного напою.
Жити довше можна за умови відсутності хвороб, а підтримувати здоров'я можна, якщо вживати певні продукти і напої. До таких фахівці віднесли африканський напій, який знижує цукор у крові, вагу, забезпечує здоров'я серця і кісток.
Високий холестерин належить до станів, які сприяють розвитку серцевих захворювань і від яких помирає найбільш людей в світі. Однак його рівень можна знизити, додавши в своє життя всього кілька змін. В даному випадку це насіння льону, клітковина, артишоки і зменшення трансжирів.
Сучасні люди практикують триразове ситне харчування, часто вживаючи важкі і калорійні страви. Для здоров'я це погано, тому багато з них звернулися до обмежувальних планів свого раціону.
Високий кров'яний тиск, рак та інші хвороби стають більш поширеними в світі. Їх називають станом способу життя, оскільки в багатьох випадках це залежить від харчування, фізичної активності та багатьох інших чинників.
З'їдаючи яблуко в день, можна забути про лікарів, говорить давня приказка. Дійсно, в цьому плоді стільки переваг для здоров'я, що не погодитися з розповсюдженою думкою важко.
Індійська їжа не користується особливою популярністю через високий вміст вуглеводів і жирів. Основні продукти цієї кухні - рис, чапаті (хліб у вигляді коржів) містять багато вуглеводів, а каррі - багато жиру. Вони збільшують калорійність їжі, і більшість людей їх уникають.